Vanliga frågor

Vad är hypnos?

Hypnos är ett naturligt tillstånd hos alla människor. Ett tillstånd som skapar förutsättningar i ditt nervsystem för att göra mentala, fysiska och känslomässiga förändringar.

Hypnos betyder inte att du kommer att skapa förändringar. Men det innebär att du är alert och fokuserad. Annat som pågår i din omgivning hamnar i periferin.

Du är i hypnotiska tillstånd flera gånger per dag. Som när du ser en bra film och stänger ute all annan information. Allt ditt fokus ligger i din upplevelse av filmen. Det är hypnos.

Hypnos är alltså en fullkomligt naturlig set-up i ditt nervsystem för fokus som främjar inlärning och förändring.

Hypnos är inte manipulation, tankeläsning och inte heller magi.

Det finns massor av vetenskapliga studier runt om i världen som visar på positiva effekter av hypnos.

Kan hypnos vara farligt?

Eftersom det hypnotiska tillståndet är naturligt och frekvent förekommande, är det inte i sig själv farligt. Men i kombination med att exempelvis bilkörning eller riskabla arbeten som kräver koncentration och noggrannhet är det olämpligt och kan vara direkt farligt eftersom din uppmärksamhet är riktad.

Det finns inga dokumenterade studier som påvisar att hypnos skulle kunna vara skadligt.

Kan man förlora kontrollen?

Nej. Inget kan göras mot din egen vilja. Om du är viljestark i sig själv är det ett utmärkt personlighetsdrag som kommer göra det lättare för dig att skapa de förändringar som du önskar.

Hur känns det?

Några säger att kroppen känns lätt eller flytande. Många tycker att det känns avslappnande. Men effekterna av hypnos kan du få även utan fysisk avslappning. De flesta upplever att de är alerta, fokuserade när de lyssnar på min röst och är förvånade att det kändes så ”vaket”. De brukar även säga hur positivt överraskade de är av själva upplevelsen.

Det är vanligt att man känner fysiska skillnader i kroppen efteråt. Många säger att de känner sig längre (!)

Men den viktigaste är att det du kände innan och som du önskar bli av med är borta eller känns mycket mindre.

Hur lång tid tar det innan jag känner effekter?

Hos mig upplever de en markant skillnad redan efter första sessionen. Ibland behövs bara en session, men ofta kan det behövas ett par tre gånger beroende på problem.

Förändringen kan också komma långsamt och visa sig först efter några dagar. Det beror lite på ditt problem om det är frekvent eller bara dyker upp då och då.

Hypnos är faktiskt något som du nu kan bli riktigt bra på och som kan hjälpa dig att utvecklas enormt. Så förstå det helst som en process där du för varje gång blir du duktigare på din förmåga att skapa exakt det du är ute efter.

Tänk om det inte fungerar?

För att du skall få effekter av förändringsarbetet vi gör i det hypnotiska tillståndet, måste du själv vilja. Det krävs också en hypnotisör eller en hypnosterapeut som är tränad och förstår mekanismerna för att hjälpa dig att skapa förändringen.

Själva förändringsarbetet när du väl är i ett hypnotiskt tillstånd behöver passa precis dig för att vara effektivt. Metoder och tekniker som fungerar på en individ kanske inte är lika bra för en annan.

När du nu har bestämt dig för att göra en förändring behöver du en session som är designad precis efter ditt specifika problem.

Det kan du känna dig trygg med att du får hos mig. Därför att du är unik, precis som alla andra.